В Музея Орсе в Париж охранители са попречили на екоактивистка да залепи

...
В Музея Орсе в Париж охранители са попречили на екоактивистка да залепи
Коментари Харесай

Предотвартиха акции на екоактивисти в музея Орсе

В Музея " Орсе " в Париж охранители са попречили на екоактивистка да залепи лицето си върху картина на Винсент ван Гог и да залее със чорба картина на Пол Гоген в музея, разкри в. " Паризиен ". Медията се базира на свои източници.

Според вестника случаят е станал на 27 октомври. Момичето първо съблякло пуловера си, под който носела бяла тениска с надпис " Просто спрете петрола ", а по-късно се отправила към " Автопортрет в Сен Реми " на Ван Гог.

" По наша информация в Париж момичето първо е искало да залепи лицето си на картината на Ван Гог. Но откакто ѝ попречили да го направи, тя отишла при платното на Пол Гоген с бутилка в ръка ", написа " Паризиен ".

Служител на музея ѝ попречил да го направи. Службата за сигурност принудила активистката да излее наличието на бутилката. Източник на вестника, осведомен със обстановката, удостоверява, че активистката е носила супа.

Вестникът написа, че момичето е напуснало музея и не е било арестувано, само че " Орсе " е подал тъжба за опит за съзнателно увреждане. Жалбата ще бъде прегледана от прокуратурата в Париж.

Това не е първата акция, проведена от екоактивисти в музеи в Европа. По-рано екоактивисти от придвижването " Последното потомство " се залепиха за скелет на динозавър в Берлинския природонаучен музей.

Преди това деятел за запазване на околната среда се качи на сцената по време на зрелище на " Вълшебната флейта " в операта " Бастилията " в Париж и се залепи към декора.

На 28 октомври природозащитници от " Просто спрете петрола " напръскаха с багра бутик на швейцарския производител на часовници " Ролекс " в центъра на Лондон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР